Nejoriginálnější originál

Odeslat odpověď

Smajlíci
:D :) :( :-o 8O :? 8) :lol: :mad: :razz: :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :!: :?: :idea: :arrow: :neutral: :mrgreen: =) x( :grin: :retard: :nene: :ok: :bad: :greenf:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Nejoriginálnější originál

Re: Nejoriginálnější originál

od Ondrej » neděle 27. červenec. 2008 10:35

Dovolím si technickou poznámku, ono jde jen o ten hydrodynamický měnič (+ ovládání od řadicí páky samozřejmě), převodovka jako taková byla shodná s obyčejnou verzí.

Pokud mě paměť neklame, já pouze jedinkrát viděl na italské eBay nabízet tu převodovku s měničem, vyštípnutou z nějakého vraku, ale komplet vůz asi nikdy.

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » neděle 27. červenec. 2008 8:49

Já znám F850 Idrokonvert jen z literatury a letáků, jeden čas jsem se po tom dokonce pídil, zda by se to nedalo sehnat, ale živě jsem to nikdy neviděl. O fiaťáckých automatech by asi věděli více znalci velkých fiatů - myslím, že zrovna Enzova F130 automat má.

Re: Nejoriginálnější originál

od Spider » neděle 27. červenec. 2008 7:43

Tříprsťák píše:... Pak se ještě ptali, jestli to má manuální převodovku...
Trosku odbocim od tematu originality, jiz jste nekdo videl (ci se dokonce svezl) v aute s Idromatic poloautomatem? Vozilo se to jenom do statu ci se to prodavalo i v Evrope? A byl to od Fiatu jen takovy pokus, ci pozdeji nabizeli jine modely at jiz s automatem ci s poloautomatem?

To ze ted delaji Dual Logic prevodovku vim...

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » sobota 26. červenec. 2008 23:51

Nic si z toho nedělej, také jsem měl 850BN, ve velkém techničáku bylo vše správně, typ 100G a správné parametry, ale vystavili mi malý techničák s názvem Fiat 850 Coupé. Prý že to tak mají v databázi a jestli prý to jako není kupé. Tak jsem jim říkal, že to je jiné auto s úplně jinou kastlí a jiným motorem, tak se hrozně divili. Pak se ještě ptali, jestli to má manuální převodovku a jestli to prý mám na lízing (před očima přitom měli kupní smlouvu s částkou 1500 Kč!) :roll:

Re: Nejoriginálnější originál

od Ondrej » sobota 26. červenec. 2008 23:44

Ne, to je libovůle ouředníkova. Zvlášť pravděpodobná, pokud se už jedná o druhopis TP.
Fakticky jde o tudor.

Re: Nejoriginálnější originál

od FreeRider » sobota 26. červenec. 2008 22:15

Teď mě tak ještě napadlo.. v techničáku od auta stojí Fiat 850 CUPE .... tak se označovaly čistokrevný berliny ? :)

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » středa 23. červenec. 2008 14:11

...ale asi se tyhle gumáky dělají v té Italii už dost dlouho. V Zelené příšeře (f127) jsou a očividně už hodně letité, možná pochází ještě z bolševických tuzexových dob. A ve f1100 mám také dva pozůstatky přesně tohoto druhu koberců.

Re: Nejoriginálnější originál

od Marek » středa 23. červenec. 2008 13:10

Tříprsťák píše:To máš asi, Rendo, pravdu, že jsou to ty "koberečky na koberečky", protože tam chybí pokrytí prahů, podběhů a tak dále. A na to jsou tedy opravdu nic moc. Ostatním pro představu přidávám fotky této sorty koberečků v barevných variantách, jak se dělají pro f600.
Tak tohle je humus velebnosti :!: :nene:
Jekor je osvědčená volba a než tohle, tak radši holý plech.

Re: Nejoriginálnější originál

od FreeRider » středa 23. červenec. 2008 11:45

taky sem se chystal napsat že ty barevný nejsou nic extra...a to že sou dělený mi taky prve vrtalo hlavou, páč vím že z auta sem vyhazoval v jednom kuse :D

Re: Nejoriginálnější originál

od Black » středa 23. červenec. 2008 8:18

Fuj, tak to raději zůstanu u toho jekoru a holého tunelu. :lol:

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » středa 23. červenec. 2008 7:28

To máš asi, Rendo, pravdu, že jsou to ty "koberečky na koberečky", protože tam chybí pokrytí prahů, podběhů a tak dále. A na to jsou tedy opravdu nic moc. Ostatním pro představu přidávám fotky této sorty koberečků v barevných variantách, jak se dělají pro f600.
Přílohy
6c73_1.JPG
6c18_1.JPG
6b9f_1.JPG

Re: Nejoriginálnější originál

od Renda ze Záboří » úterý 22. červenec. 2008 22:52

Nechci Vám nikomu kazit náladu, ale ty gumy na F850 na ebay nejsou zas až tak original - jsou to gumy, které se pokládají na ty pravé gumy co jsou již ve voze, takže jakési koberečky navíc - už jsem je měl v ruce a vypadají dost ohavně, uměle no prostě s originálem nejoriginálnějším nemaj fakt nic společnýho! Italové je dělají na všechny typy starých vozů v různých barevných kombinacích. Jo a nezapomenout na poštovný z Italie cca 30,- eu a poplatek za bankovní převod! Koberečky se běžně prodávají na burzách za 30-40,- eu!

Re: Nejoriginálnější originál

od FreeRider » úterý 22. červenec. 2008 21:41

Tříprsťák píše:Free Ridře, nezoufej. Kdybys ty gumy na podlahy fakt chtěl, tak se tu a tam dají sehnat nějaké ze starých zásob. Například tyhle jsou ihned ke koupení za 48E což je myslím docela dostupná cena:
http://cgi.ebay.it/_Ricambi-Auto__SERIE ... otohosting
Nooooo.. zajímavá příležitost ..bohužel se na ebay nějak moc neorientuju....aukro je mi milejší :) Ale za těch 48E by to celkem i šlo :)

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » úterý 22. červenec. 2008 7:43

Free Ridře, nezoufej. Kdybys ty gumy na podlahy fakt chtěl, tak se tu a tam dají sehnat nějaké ze starých zásob. Například tyhle jsou ihned ke koupení za 48E což je myslím docela dostupná cena:
http://cgi.ebay.it/_Ricambi-Auto__SERIE ... otohosting

Re: Nejoriginálnější originál

od Renda ze Záboří » pondělí 21. červenec. 2008 21:10

Na tu F1100 se dají koupit někde mezi 7-8000,- Kč, což není tak hrozný - chudáci šestistovkaři ty vyjde sada na 10000,-!!!!!

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » pondělí 21. červenec. 2008 18:44

Já měl několikrát možnost koupit fungl nové gumové koberečky na f1100, bohužel však (ač nejsem držgrešle) ty ceny na mne byly trochu silné kafe - zatím na to auto raději sháním životně důležité orgány a tyhle fajnovosti holt až někdy později.

Re: Nejoriginálnější originál

od Renda ze Záboří » pondělí 21. červenec. 2008 12:42

Co vím já, tak ani gumové koberce, ani koberec kompletní na F850 Berlinu, ani speciála (to samý) v Italii nikdo nevyrábí - tedy aspoň nikde neprodává, ale doufám, že to časem příjde neb zájem je! Zatím se dají použít gumy z F850SC, ty jsou k mání!

Re: Nejoriginálnější originál

od Tříprsťák » pondělí 21. červenec. 2008 10:13

V Italii se dají sehnat gumové koberečky na různé staré fiaty, ale není to rozhodně laciná sranda. Paradoxní je, že dříve levná varianta (autentické gumové pokrytí) přijde na podstatně větší peníz, než luxusnější koberec, který lze snáze nahradit.

Re: Nejoriginálnější originál

od Marek » pondělí 21. červenec. 2008 7:53

No řeknu to asi takhle, pokud míníš očalounit strop, tak už to není 850 "normal" ale "special", to že to v dané době mohla být nadstandardní výbava je sice možné,
ale pak už to není "nejoriginálnější originál" 850 berlina. :neutral: Možná by stálo za hřích zjistit informace o typu 850 super a zkusit "postavit" ten...
Ale jinak než mít divnou berlinu, raději normálního speciála. ;-)

Re: Nejoriginálnější originál

od FreeRider » neděle 20. červenec. 2008 14:03

Tak tu pěnu sem teď o víkendu kutal ven.. a kupodivu vše v pořádku .. gumy kolem oken jsou totiž prolitý nějákým sajrajtem na utěsnění....takže se tam voda nedostala. Čekal sem že pod tou pěnou v blatnících něco bude.. a taky nic. Takže se to zatím vyvíjí dobře :)

Jinak to tvrzení s příplatkovou výbavou se mi líbí, potěšilo by mě kdybych ten strop očalounit mohl ... ony ty zadní sloupky hned vypadají jinak když se to udělá :)

Mno a ještě k podlaze .... gumy co tam byly sou už minimálně dva roky vyhozený, páč byly upa kaput ... vyplatí se shánět nový [pokud to jde] .. a nebo radši ten koberec ? :)

Re: Nejoriginálnější originál

od předseda » sobota 19. červenec. 2008 9:29

Nechci rejpat ,ale pod tím "bílým" asi ta pěna to určitě bude okolo zadního okna prohnilé,v těch rozích skoro u všech zatýká. Guma stárne ,takže od Rendy sehnat novou :D
Když si vybereš na renovaci základní model ,tak musíš počítat s tím nejstrohejším vybavením,ten Speciál je opravdu uvnitř trochu útulnější :grin: Koberec na podlaze /jako v kupátku/ také udělá hodně i trochu odhluční,ale to by už nebylo originální.

Re: Nejoriginálnější originál

od Spider » pátek 18. červenec. 2008 23:03

FreeRider píše:Tož to je nemilé.....když ale mě se takhle holý sloupky s tím lemem okna vůbec nelíbí...
To si potom musis vybrat jiny original :mrgreen:

Ale jinak asi stoji za uvahu sehnat nejakou dobovou tovarni brozuru a ridit se podle ni... neco podobneho jako toto http://cgi.ebay.com/1966-Fiat-850-Sales ... dZViewItem na 16-ti strankach jiste par fotek interieru bude :ok:

Re: Nejoriginálnější originál

od Kronicar » pátek 18. červenec. 2008 21:36

Tak to pozor, já měl očalouněněný strop u 850 BN a bylo to origo, příplatková výbava. Stejně jako jsem měl u jiné zamykací sloupek řízení, též výsada spíše speciála.....

Re: Nejoriginálnější originál

od FreeRider » pátek 18. červenec. 2008 7:13

Tož to je nemilé.....když ale mě se takhle holý sloupky s tím lemem okna vůbec nelíbí...
04.jpg

Re: Nejoriginálnější originál

od Marek » pátek 18. červenec. 2008 6:43

Na obyčejné berlině nikdy nebyly čalouněné sloupky, bez ohledu na rok výroby.
Pouze na stropě je nalepený takový ten obdelník se zaoblenými rohy, palubka je jasná, na podlaze a podbězích guma, vzadu nad motorem černý plast, když nepočítám boční "výplně" dveří a vedle zadních sedadel; a poličku pod palubkou, tak vše ostatní je pouze holý plech :mrgreen:
Pokud to měl někdo čalouněné tak to byl speciál, nebo "tuning" - rozhodně né "nejoriginálnější originál" :nene:

Nahoru